Stockholm Jazz Festival:

Nate Smith + KINFOLK

 

Rytmiskt, med trummorna i fokus. Men samtidigt med melodier som bländar. Trummisen och kompositören Nate Smith utforskar nya musikaliska landskap med sitt Kinfolk-projekt.

När Nate Smith bestämmer handlar det om ett svängigt, funkigt, sugande sound där rytmerna är centrala och där jazzen alltid både bottnar i historien och blickar framåt.

Efter att ha turnerat med saxofonisten Chris Potter och varit med i Dave Hollands band har trummisen och kompositören Nate Smith nu tagit ett nytt steg i sin spännande karriär. Med nya skivan Kinfolk: Postcards From Everywhere har Nate Smith tagit med sig ett starkt band in i studion och spelat in ett album som både är personligt och konceptuellt. Det handlar om livet på vägarna – om det nomadiska i en musikers tillvaro. På denna skiva framträder Nate Smith som en självklar bandledare och som sådan är han nu redo att möta publiken under Stockholm Jazzfestival.

Som trummis är Nate Smith ständigt efterfrågad. Han har bland annat varit på omslaget för Modern Drummer Magazine och gjort längre intervjuer med iDrum Magazine.

Nate Smith - trummor
Fima Ephron - bas
Jeremy Most - gitarr
Logan Richardson - saxofoner

Amma Whatt - sång
Jon Cowherd - piano

stockholmjazz.se


PUBLICERAD: 20170426
Torsdag 12/10 2017

VI ÖPPNAR: 17:00
Matsalen öppnar: 18:00
På scen ca: 20:00
Pris: 290/240/140 kr
Åldersgräns: 18 år
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter att matsalen öppnats (för tider, se respektive konsert på hemsidan). Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se