Stockholm Jazz Festival: Marius Neset Quintet

 

Hans svindlande sinne för det oväntade gör hans musik ständigt utmanande och överraskande. Marius Neset spås en lysande framtid och han är redan nu en av de som verkligen präglar hur jazzen låter – idag och i framtiden.

Den enda musikern bosatt i Europa som tog sig in på Downbeats lista "25 for the future, that will shape the future of the jazz in the years to come" förra sommaren var saxofonisten Marius Neset. Ett av många bevis på hans höga nivå. Nesets egenkomponerade musik är ömsom kantig och ekvilibristisk, med plötsliga taktbyten, och ömsom lyrisk och svindlande vacker, Det händer hela tiden nya och oväntade saker i hans musik, där han förstås inspireras av saxofonister som Wayne Shorter och Michael Brecker men även i hög grad av tonsättare som Stravinskij.

För senaste skivan Snowmelt – som består av en svit Marius Neset skrev för London Sinfonietta plus sin egen kvartett – tog han emot ett av Tysklands mest prestigefyllda priser: ECHO Jazz Award. Han arbetar nu för fullt med att komponera ny musik till två kommande skivor.

Men det är inte bara för sina skivor han rosas i pressen. På scen är han en lika lysande uppenbarelse – och ständigt överraskande.

 

Marius Neset - saxofon
Ivo Neame - piano
Jim Hart - vibrafon/marimba
Petter Eldh - bas
Anton Eger - trummor

stockholmjazz.se


PUBLICERAD: 20170808
Lördag 14/10 2017

VI ÖPPNAR: 18:00
Matsalen öppnar: 18:00
På scen ca: 20:00
Pris: 240/190/100 kr
Åldersgräns: 18 år
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter att matsalen öppnats (för tider, se respektive konsert på hemsidan). Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se

Följ oss på Facebook! 280x150 Faschings Vänner 280x150