Stockholm Jazz Festival: Benjamin Koppel/Scott Colley/Brian Blade Collective

 

För fem år sedan spelade den danske saxofonisten Benjamin Koppel för första gången med de båda amerikanska jazzmusikerna Brian Blade och Scott Colley under Summer Jazz Festival utanför Köpenhamn. Det gav mersmak.

Blades slagverkskreativitet passar perfekt till Colleys starka basimprovisationer och Koppels lyriska saxofonspel. Alla medlemmarna i trion skriver musik och just nu arbetar de på ett album – som kommer att spänna över lugna, vackra jazzballader till mer kraftfullt energiska och rockinfluerade jazzstycken.

Benjamin Koppel är en flitigt anlitad saxofonist hemma i Danmark och ute i världen med fler än trettio skivsläpp på sitt cv. Scott Colley har spelat bas med artister som Michael Brecker och Herbie Hancock. Brian Blade är en av de viktigaste jazztrummisarna idag. Han har bland annat varit medlem i både Herbie Hancocks och Wayne Shorters band.

Brian Blade – trummor
Scott Colley – bas
Benjamin Koppel – saxofon

stockholmjazz.se


PUBLICERAD: 20170531
Fredag 6/10 2017

VI ÖPPNAR: 17:00
Matsalen öppnar: 18:00
På scen ca: 20:00
Pris: 290/240/150 kr
Åldersgräns: 18 år
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter att matsalen öppnats (för tider, se respektive konsert på hemsidan). Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se