Stockholm Jazz Festival: Lunch: Svensk Jazzhistoria 70-tal

 

Under hösten släpps Svensk Jazzhistoria vol. 11. Hör redaktörerna Jan Bruér och Viveka Hellström berätta om arbetet med boxen som omfattar hela 1970-talet och lyssna till ljuv sjuttiotalsmusik av Monica Dominique och Palle Danielsson.

Skivbolaget Caprice släpper under hösten den elfte utgåvan av serien Svensk Jazzhistoria. Denna gång är det hela 1970-talet som behandlas, genom ett musikurval med ett 60-tal låtar på fyra CD-skivor och genom en omfattande booklet med artiklar, intervjuer och ett rikt bildmaterial. Två ”huvudpersoner” för 1970-talet presenteras i utgåvan genom intervjuer och musik: Monica Dominique och Lennart Åberg. 

På scen berättar de båda redaktörerna Jan Bruér och Viveka Hellström om arbetet med skivboxen och reflekterar också över den svenska jazzscenen på 1970-talet, ett spännande decennium med en expansiv och mångfacetterad jazzscen. Det var under sjuttiotalet som Fasching startade sin jazz-verksamhet. År 1977 togs det helt över av Föreningen Sveriges Jazzmusiker (FSJ). På den tiden var Fasching en rökig jazzklubb, där storheter som Bernt Rosengren, Eje Thelin och Nannie Porres spelade. Nya grupper som Egba, Rena Rama, Sansara och Lokomotiv Konkret framträdde också. Samtliga dessa artister och band är representerade i den kommande CD-boxen, bland många andra.


Monica Dominique - piano
Palle Danielsson - bas


PUBLICERAD: 20170808


FRÅN FASCHINGS ARKIV
Lördag 14/10 2017
LUNCHBOKNING

Eftersom att denna programpunkt under Stockholm Jazz Festival har fritt inträde säljer vi inga matbiljetter. För att boka bord till denna lunch, maila istället till bord@fasching.se.

Följ oss på Facebook! 280x150 Presentkort - 280x150