Sky High Jimi Hendrix Special

Clas Yngström, är en av Faschings husgudar när det kommer till den svenska bluesen. Basen är naturligtvis den bluesrock som bandet är synonymt med och det tunggung som skapas av det solida kompet.

Clas Yngström är även ansedd som en av Sveriges främste tolkare av Jimi Hendrix musik. Denna kväll hyllar han och hans medmusikanter Jimi, som nu skulle fyllt 75 år, med en riktig musikraket med material från Jimi’s korta men otroligt stora konstnärskap.
 
Clas Yngström, född 1952 i Borlänge , är en av Sveriges mest kända gitarrister och sångare inom den moderna bluesens domäner. Han började spela gitarr 1962 och de stora förebilderna var Albert King, Jimi Hendrix och Hank B. Marvin (the Shadows). På 70-talet spelade han med band som Soffgruppen, Dovra m.m.    1978 bildade han SKY HIGH – vars mest sålda album ”Humanizer” kom 1987. 
 
Clas Yngström - gitarr
Ulf "Rockis" Ivarsson - elbas
Klas Hägglund - elbas/keys
Uffe Åhman - trummor
Hux Nettermalm - trummor


PUBLICERAD: 20180305
FRÅN FASCHINGS ARKIV
Tisdag 22/5 2018
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter att matsalen öppnats (för tider, se respektive konsert på hemsidan). Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se

Följ oss på Facebook! 280x150 Faschings Vänner 280x150 Presentkort - 280x150