sir Was

 

Före detta jazzsaxofonisten står nu på egna ben – subtilt, drömskt och genomtänkt beatigt!

Under uppväxten i en liten by på den svenska västkusten började Joel Wästberg musicera i tidig ålder. Från fiol till saxofon och vidare till piano, bas, gitarr och trumset spenderade han barndomen sökandes och utforskandes efter sitt eget uttryck. Länge inspirerades han av saxofonister som Charlie Parker och John Coltrane och gjorde sig sedermera ett namn som frilansande musiker med olika grupper runtom i världen. När det var dags för Wästberg att släppa sitt eget material föll det sig naturligt att själv spela de allra flesta instrument på sitt debutalbum – allt utom säckpipa och harmonika.

Genom åren har Wästberg spelat musik i Sydafrika, Moçambique och Zimbabwe och inspirerats att – som han själv säger – göra musik som gör att folk dansar. Men Wästbergs uppenbarelse är långt ifrån den enda överraskningen på Digging a Tunnel, ett album som ständigt konfronterar förväntningar. Med en ständigt utvecklande ljudbild befinner sig musiken i gränslandet mellan många genrer. Det är som om D’Angelo och Prince kastade David Crosby in i studion med Tame Impala och Talk Talk's Mark Hollis.

När Wästberg nu släpper sin egen musik som sir Was är det kort sagt briljant rastlös och djärvt levande. Som ni förstår är det en eklektisk samling låtar som presenteras av den före detta jazzsaxofonisten som också hyser ett stort intresse för panafrikanska rytmer. Nu kommer han till Fasching under eget namn, med egen musik och eget band.

Joel Wästberg – sång/synth/gitarr
Anders Augustsson – gitarr/sampler/synt
Martin Hall - keyboards
Christopher Cantillo - trummor


PUBLICERAD: 20170516
Torsdag 24/8 2017

VI ÖPPNAR: 17:00
Matsalen öppnar: 20:00
På scen ca: 21:00
Pris: 150 kr
Åldersgräns: 18 år
KLUBBGIG

300_drinks

Denna kväll har vi ingen bordsbokning. Maila eventuella frågor till bord@fasching.se.

Följ oss på Facebook! 280x150