Sir the Baptist

 

Utmanande politisk och rykande het. Sir the Baptist är på god väg att bli en av hiphopens stora.

Det blev en del rubriker hemma i USA när Sir the Baptist använde en Donald Trumpimitatör på scen under sin konsert på Afro Punk Festival i Brooklyn förra året. Sir the Baptist frågade ut ”Trump” om hans relation till de svarta i USA och försökte sedan rappa vett i skallen på honom. Detta som en reaktion på de lama Trumpintervjuer som då sågs i media.

Det var inte första gången Sir the Baptist har varit politisk – eller engagerad. Han har tidigare bland annat hedrats av Chicagos borgmästare för sitt arbete med att sprida kunskaper om hiv och aids.

Men Sir the Baptist är inte bara politik och engagemang. Han har blivit känd för sitt unika sound som blandar hiphop med gospelinfluenser. Som hans namn antyder är närheten till kyrkans kör- och gospelmusik stor. Förra årets singel Raise Hell var till exempel lika mycket syndernas förlåtelse som en fantastisk upptempohit med housepianon och medryckande körsång.

Räkna med att det blir svettigt och ösigt när Sir the Baptist kallar till hiphop-högmässa på Fasching.


PUBLICERAD: 20170126
FRÅN FASCHINGS ARKIV
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter att matsalen öppnats (för tider, se respektive konsert på hemsidan). Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se

Följ oss på Facebook! 280x150