Simone Moreno

Mitt Sverige - svenska klassiker med brasilianskt sväng

Sveriges brasilianska sångdrottning bjuder på samba och afrosoul på svenska - musik av bland annat Taube, Imperiet, Kent, Cornelis, Peps och Bo Kaspers, i helt nya versioner som osar av hennes egna kryddblandning.

Simone släpper i april 2019 albumet "Mitt Sverige". I SVT:s "Folkets musik" gjorde hon hösten 2017 om Christian Walz låt "Wonderchild" till "Underman", och släppte sedan EP:n "På svenska". Sedan hon kom till Sverige för 17 år sedan från Bahia, har hon längtat efter att få sjunga mer på svenska. De gånger hon gjort det har hon berört enormt - som i hiten "Vi drar till Malmö", i duetten "För alltid", och vid jubileumskonserten för Taube 100 år i Berwaldhallen.
 
I Sverige är Simone kanske mest känd för Timbuktu-duetten ”Vem pra Bahia (Vi drar till Malmö)”, från Melodifestivalen och Polarpriset där hon sjungit för Paul Simon och Gilberto Gil, samt Håkan Hellström-filmen ”Känn ingen sorg”. Simone och bandet Os Lourinhos turnerar hårt runt i Skandinavien, Europa och världen med sin egna mix av afrobrasiliansk pop, reggae, soul, samba och nordiska influenser och har hyllats för skivorna "Samba Makossa" och "Planetas", (5/5 i DN, vinnare av Manifestpriset).

Simone Moreno - sång
Os Lourinhos:
Anders von Hofsten - keyboards, sång
Olle Linder - 8-strängad gitarr, bas
Jerker Eklund - gitarr, cavaquinho
Per Ekdahl - trummor, slagverk
Valter Kinbom - slagverk

"Jag gillar verkligen er version, den får mig att dansa! Tack för att ni fräschar upp min gamla dänga!
(Peps Persson, efter att ha hört "Hyreskasern")


PUBLICERAD: 20181119


Fredag 5/4 2019

VI ÖPPNAR: 18:00
På scen ca: 20:00
Pris: 250/200 kr + serv.avg
Åldersgräns: 18 år


Köp biljett
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter att matsalen öppnats (för tider, se respektive konsert på hemsidan). Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se

Följ oss på Facebook! 280x150 Faschings Vänner 280x150 Presentkort - 280x150