Shai Maestro Trio

Pianogeniet Shai Maestro och hans två följeslagare i Shai Maestro Trio har hyllats av en enig kritikerkår över hela världen: detta är jazz av yppersta klass!

Det var i juli 2010 som pianisten Shai Maestro, basisten Jorge Roeder och trumslagaren Ziv Ravitz jammade tillsammans första gången. Redan där och då kände de att de hade något stort på gång och bestämde sig för att starta en jazztrio. Efter sex års spelande tillsammans på världens stora jazzscener (och små jazzklubbar), tre kritikerhyllade album och envisa rykten om ett nytt – mästerligt – album kan man väl nu lugnt konstatera att magkänslan var riktig den där gången då de jammade hemma i Brooklyn. För ja. De är grymma.

Shai Maestro är den givna centralfiguren. Hans pianospel påminner en del om både Esbjörn Svenssons och Keith Jarretts. Han spelar elegant, intensivt och luftigt. Denne 29-åring började ta pianolektioner som femåring i hemlandet Israel. Efter pianostudier, tävlingssegrar och medverkan i Berklee College of Musics sommarkurser i Boston var tanken att han skulle studera vidare vid musikhögskolor. Men då ringde en viss Avishai Cohen. Under fem år ackompanjerade Shai Maestro sin världsberömde landsman på pianot. Det blev hans musikaliska universitet och han lärde sig massor. Men efter några år var det dags att gå vidare – med en egen trio.

Som nu också har blivit världsberömd.


PUBLICERAD: 20160912
FRÅN FASCHINGS ARKIV
Onsdag 30/11 2016
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter att matsalen öppnats (för tider, se respektive konsert på hemsidan). Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se

Följ oss på Facebook! 280x150