Seamus Blake French Connection

Senast Seamus Blake stod på Faschings scen var det som kompmusiker i vännen Antonio Sanchez liveband Migration. När han nu återvänder är det inte som kompmusiker. Nu är det han själv som tar plats i den stora spotlightens ljus. Det är han naturligtvis väl värd. Seamus Blake räknas som en av vår tids största stilbildare på saxofon. Hans tolkningar av klassiska jazzkompositioner har alltid något högst nutida över sig.

I samarbeten inte bara med Antonio Sanchez, utan också tillsammans med jazzgiganter som Wayne Shorter och Herbie Hancock har han tagit plats och självklart hävdat sitt sofistikerade saxofonspel. En annan av vår tids stora – John Scofield – har kallat honom ”extraordinär, en total saxofonist”.

Genom hela sin drygt tjugoåriga karriär har Seamus fått mycket uppskattning för sitt mästerliga saxofonspel, hans starka kompositioner och för sin eminenta förmåga att leda ett band. När han kommer till Fasching gör han det med andra toppmusiker i sitt nya French Connection-projekt. Räkna med mycket material från nya albumet Guardians of The Heart Machine.

Seamus Blake – saxofon
Tony Tixier – piano
Florent Nisse – kontrabas
Gautier Garrigue – trummor


PUBLICERAD: 20190110


Tisdag 19/3 2019

VI ÖPPNAR: 18:00
På scen ca: 20:00
Pris: 270/220/150 kr + serviceavgifter
Åldersgräns: 18 år


Köp biljett
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter att matsalen öppnats (för tider, se respektive konsert på hemsidan). Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se

Följ oss på Facebook! 280x150 Faschings Vänner 280x150 Presentkort - 280x150