Scott Henderson Trio

 
Det svänger rejält om denne virtuose blues- och jazzgitarrist. Scott Henderson är en mästare på sin gitarr och räknas idag bland de främsta.
 
Själv brukar han säga att han lärt sig det mesta från Led Zeppelin, Albert King och Ritchie Blackmore. Och visst hörs det tydligt att denne gitarrist kan sina blueslicks och rocksolon. Men det var när han gav sig in mer i jazzens domäner som han utvecklades som bandledare och gitarrist. Detta efter att ha samarbetat med några av fusionjazzens stora: Chick Corea’s Elektric Band, Jean-Luc Ponty och Weather Reports Joe Zawinul.
 
Scott Henderson har flera gånger blivit utsedd till världens främste jazzgitarrist i ansedda som Guitar World och Guitar Player – tidskrifter han själv också skrivit krönikor för. Han är också författare till flera böcker som tagits emot med stor nyfikenhet och fått fin kritik: The Scott Henderson Guitar Books, och Jazz Guitar Chord System.
 
Som musiker och bandledare har han turnerat jorden runt och nu är han redo att jamma loss ordentligt på Fasching.
 
Scott Henderson – gitarr
Archibald Ligonniere – trummor
Romain Labaye – bas


PUBLICERAD: 20170425
FRÅN FASCHINGS ARKIV
Fredag 2/6 2017
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter att matsalen öppnats (för tider, se respektive konsert på hemsidan). Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se

Följ oss på Facebook! 280x150 Faschings Vänner