Samba Touré

Senaste albumet från femtioårige gitarristen och sångaren Samba Touré möttes av lysande recensioner i internationell musikpress. MOJO kallade Touré för en ”riff machine” som både har kraft och rytmkänsla och att hans musik ”kräver att spelas högt”. Svenska LIRA:s recensent tyckte att etiketten Maliblues passar extra bra på Tourés musik, men lade till att det samtidigt låter väldigt mycket amerikansk blues om hans sound: ”Steget från Timbuktu till Tennessee är mindre än man tror”.

Samba Touré hittade musiken som ung. Hans mamma var en av de första kvinnorna som sjöng tillsammans med Maliblueslegenden Ali Farka Touré och så småningom skulle hennes son faktiskt också spela tillsammans med Ali Farka Touré. Där lärde han sig det mesta han behöver kunna om gitarrhantering och långsamt malande bluesmusik.

På egen hand har han släppt ett antal album – och det som enar dem alla är Samba Tourés djupa förankring i traditionen, hans starka röst och hans lysande gitarrspel. Detta är BLUES med stora bokstäver. Det gungar, svänger och pulserar. Precis som det ska vara alltså.

I samarbete med Stallet.


PUBLICERAD: 20181219
Måndag 18/3 2019

VI ÖPPNAR: 18:00
På scen ca: 20:00
Pris: 270/220 kr + serviceavgifter
Åldersgräns: 18 år


Köp biljett
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter att matsalen öppnats (för tider, se respektive konsert på hemsidan). Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se

Följ oss på Facebook! 280x150 Faschings Vänner 280x150 Presentkort - 280x150