Ryan Porter
featuring the West Coast Get Down

Det åtta man starka kollektivet West Coast Get Down har beskrivits som jazzens svar på Wu-Tang Clan och många anser att de – ensamma – ligger bakom den vitala och aktiva jazzscen som bubblar och kokar i Los Angeles just nu. Genom att damma av sökande och andlig fusionsjazz från sjuttiotalet och stöpa om det i en mer modern form har de hunnit skapa rubriker världen över. Inte minst gäller det för Kamasi Washingtons magnifika album The Epic. Mycket omtalat har också kollektivets medverkan på Kendrick Lamars To Pimp a Butterfly varit – ett av de mest banbrytande hiphopalbumen under senare år.

Tidigare i år släppte West Coast Get Downs Ryan Porter trippelalbumet The Optimist – ursprungligen inspelat i Kamasi Washingtons föräldrars hus 2008–2009 – och på skivan visar han upp både bredd och exakthet. Det handlar om storbandsjazz som lånat mycket från fusion och progressiv rock men blandar det med hiphop i låtar som The Instrumental Hip-Hoppa. Skivan är ett dokument över ett samspelt och nyfiket kollektiv som senare skulle bli världskända. Det finns utrymme för soloutflykter – men det är kollektivets styrka som driver musiken framåt. Så även när Ryan Porter tar med sig sitt band ut på turné.

Den som intresserar sig för vad som händer på den amerikanska västkusten just nu – och vilken jazzälskare gör inte det? – bör definitivt inte missa chansen att se Ryan Porter och hans band live.

Ryan Porter  - trombon
Kamasi Washington - tenorsaxofon
Jumaane Smith - trumpet 
Cameron Graves - piano 
Joshua Crumbly - bas 
Tony Austin - trummor  


PUBLICERAD: 20180612
FRÅN FASCHINGS ARKIV
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter att matsalen öppnats (för tider, se respektive konsert på hemsidan). Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se

Faschings Vänner 280x150 Presentkort - 280x150