Rudresh Mahanthappa Bird Calls

Saxofonisten Rudresh Mahanthappa återvänder till Fasching! Förra gången han besökte oss var det tillsammans med gitarristen Rez Abbasi – som han spelade tillsammans med i bandet Invocation och som blev stora genom sin unika mix av progressiv jazz och sydindisk klassisk musik.

Denna gång är han tillbaka med en egen konstellation och med en tydligare orientering mot klassisk jazz. För även om Mahanthappa har ett otvivelaktigt nutida sound och om skivans material är fortsatt progressivt, så handlar det om en tydlig hyllning till en av jazzens allra största. Titeln på albumet – Bird Calls – ger en vink om vad det handlar om. Inte för att det finns några Charlie Parker-covers här. Men det är en hommage, utan tvivel. Själv har han sagt: “I feel I’ve always been playing Bird.”

Skivan blev utsedd till förra årets bästa av både Downbeat Magazine och NPR Music’s Jazz Critics Poll. Rudresh Mahanthappa har toppat listan över årets altsaxofonist de fem senaste åren i Downbeat Magazine, i april 2013 emottag han Doris Duke Performing Artist Award och förra åretutsågs han till USA Artists Fellow.

Rudresh Mahanthappa, altsax
Adam O’Farrill, trumpet
Bobby Avey, piano
Thomson Kneeland, bas
Rudy Royston, trummor

 


PUBLICERAD: 20160614
FRÅN FASCHINGS ARKIV
Torsdag 10/11 2016
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter att matsalen öppnats (för tider, se respektive konsert på hemsidan). Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se

Följ oss på Facebook! 280x150