Roosevelt Collier

Funkigt och rockigt med en rejäl dos gospel och blues. Så låter det när Roosevelt Collier intar scenen med sin pedal steel. Hemma i Miami förklarade lokala tidningen Miami New Times att Roosevelt Collier är en av de viktigaste musikerna i staden och att han ser till att bluesen fortfarande lever i Florida.

Att han under flera år tänjt på gränserna för vad hans lap-steel kan göra är ett faktum. Liksom att han spelar tekniskt skickligt, snabbt och oerhört lyhört. Själv brukar han referera till Jimi Hendrix som sin stora förebild och nog anar man att han ägnat några timmar åt att studera vad han gjorde med sin gitarr. Bara för att sedan göra det på en lap-steel. Det är svettigt, röjigt och vansinnigt bra.

Roosevelt Collier har spelat tillsammans med Allman Brothers, Tedeschi-Trucks, Los Lobos och Del McCoury Band. Han ingår i världsmusikbandet Bokanté som grundades av Snarky Puppys Michael League. Men nu är tiden mogen för Roosevelt Collier att inta förarsätet – och till Fasching kommer han som ledare för sitt eget band.

Roosevelt Collier - Pedal and Lap Steel
Rodrigo Zambrano - bas
Jason Alexsandre Matthews - keyboards
Armando Miguel Lopez -trummor


PUBLICERAD: 20190107
Tisdag 16/4 2019

VI ÖPPNAR: 18:00
På scen ca: 20:00
Pris: 290/240/140 + serviceavgifter
Åldersgräns: 18 år


Köp biljett
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter att matsalen öppnats (för tider, se respektive konsert på hemsidan). Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se

Följ oss på Facebook! 280x150 Faschings Vänner 280x150 Presentkort - 280x150