Robert Glasper Experiment

OBS DENNA SPELNING ÄGER RUM PÅ KÄGELBANAN

Med 2012 års album Black Radio (som släpptes på legendariska jazzetiketten Blue Note) kammade Robert Glasper Experiment hem en välförtjänt Grammy i kategorin bästa R&B-album 2013. På skivan, som var Glaspers femte studioalbum (men gruppen Robert Glasper Experiments första) blandades R&B, jazz och hip-hop på ett sätt som fick genregränserna att kännas helt överflödiga. Glasper själv kommenterade detta faktum med orden: ”Alla i bandet har musikalisk ADHD och vi älskar att ha det”. Addera gästartister som (bland annat) Lupe Fiasco, Bilal och Erykah Badu samt överraskande tolkningar av låtar som Nirvanas ”Smells Like Teen Spirit” – och det är inte så märkligt att det blev en GRAMMY och att skivan hyllades vitt och brett.

Lupe Fiasco och Bilal medverkade även på uppföjaren Black Radio 2 som kom 2013. Men här hade gästlistan även utökats med Snoop Dogg, Faith Evans, Common och Macy Gray. För att nämna några. Precis som på debuten handlade det även här om att ta jazzen vidare genom att ge den några rejäla elchocker R&B och hiphop. Men på Black Radio 2 injicerade Robert Glasper Experiment också ett par rejäla doser gospel och soul. I tidningen Downbeat berättade Glaser att han blivit trött på att spela jazz och att han med detta projekt ville ge jazzen en riktigt hård ”big-ass slap”. Genom denna smocka lyckades han och hans kollegor också ta genrer som neo-soul, R&B och hiphop ett par rejäla kliv framåt.

 


PUBLICERAD: 20160617
FRÅN FASCHINGS ARKIV
Tisdag 1/11 2016
Kägelbanan

Södra Teatern är Stockholms äldsta öppna teaterhus, beläget i hjärtat av Södermalm och med en hisnande utsikt över staden. Teatermiljön till trots ligger tonvikten på musik. Som konsertscen håller Södra Teatern hög profil både inrikes och internationellt, och lockar till sig färgstarka lokala artister såväl som gnistrande världsstjärnor.

Kägelbanan, med separat entré mot Klevgränd, invigdes 1887 och är teaterns största lokal.

Här ligger Södra Teatern, Kägelbanan

Följ oss på Facebook! 280x150