Raindear / Mona

 

Det svenska stjärnskottet Raindear (psedonym för Malmöfödda Rebecca Bergcrantz) fortsätter släppa singlar från kommande fullängdaren. 15 juni släpptes mörka Coins.

Genreöverskridande ökenraveprinsessan Raindear både skriver och producerar sin progressiva och dramatiska musik själv, är intuitivt kreativ och vägrar att bli tillbakalutad och bekväm. Nya singeln “Coins” inleds med ett mörkt, elektroniskt beat, som leder tankarna till mynt som faller ned ett och ett, innan en skenbart romantisk synth lägger grunden för Raindear’s mellanösterninspirerade vokaler.

“Coins” beskrivs bäst som autentisk, experimentell och melodisk pop
och handlar om att ge en person de sista krafterna man har.
- Låttiteln “Coins” är en metafor för den sista kraftansträngningen man gör för någon innan man, inte en dag för tidigt, ger upp en relation helt. Precis som när man använder sina sista mynt så bryr man sig liksom inte längre.  Man är bara utmattad, fattig och har “zero fucks” kvar att ge. berättar Rebecca.

“Även om låten inte kan beskrivas som positiv,  så handlar den
åtminstone om självständighet och om någon som tar itu med en ohållbar
situation”.

Omgiven av musik under hela sin uppväxt har en framgångsrik musikkarriär alltid varit en given väg för den numera Stockholms-baserade Raindear, som genom sitt trippiga sound och vågade beats, tar oss in i en fängslande värld av desperation, mörker och magi.

------

MONA är musikproducent, artist och låtskrivare som älskar att experimentera med lekfull men melankolisk R&B/Pop.  Hon har i stort sett hållit på med musik hela sitt liv men för ca 2 år sedan bestämde hon sig för att hoppa av sina ingenjörsstudier i Göteborg och flytta till Stockholm för att fokusera helhjärtat på att skriva och producera musik. I början av våren 2018 släppte hon en EP "Au" som gick viral, både i spellistorna på Spotify men även på den globala bloggsfären. Hennes hjärta slår extra snabbt när hon får blanda genrer och leker ofta runt med experimentella ljud och ljudbilder i ett kommersiellt pop-kontext. Några av hennes influenser är BANKS, Jai Paul, FKA Twigs och Lauryn Hill. Mona är också en av deltagarna i Equalizerprojektet som drivs av Spotify och Max Martins förlag, MXM.

Bas: Andrea Müller
Saxofon: Carla Nord
Trummor: Jesper Hättander
Keys: Björn Eriksson


PUBLICERAD: 20180628


FRÅN FASCHINGS ARKIV
Lördag 8/9 2018
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter att matsalen öppnats (för tider, se respektive konsert på hemsidan). Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se

Följ oss på Facebook! 280x150 Faschings Vänner 280x150