Pussy Riot - RIOT DAYS

Pussy Riot blev världskända när de framförde sin ”punk-bön” mot Vladimir Putin i Frälsarkatedralen i Moskva 2012. Bland de tre som dömdes för aktionen fanns Maria Alyokhina – som sedan avtjänade ett 21 månader långt fängelsestraff i Ryssland. Efter att hon frisläppts deltog hon i en aktion under OS i Sotji – och blev slagen och misshandlad av kosacker som hade hand om ”säkerheten” under OS. I somras genomförde Pussy Riot också en uppmärksammad aktion mot fotbolls-VM.

I december 2016 lanserade den ständigt aktiva Maria Alyokhina sitt nästa projekt – Pussy Riot Theatre och föreställningen Riot Days som baseras på hennes bok med samma namn. Det är den hon nu kommer till Stockholm och Fasching med.

Förutom Alyokhina uppträder Kyril Masheka och duon AWOTT (Asian Women On The Telephone). AWOTT betår av saxofonisten Nastya och Max som spelar på syntar och trummaskiner. Musikaliskt ligger de inte långt ifrån de digitala punkarna i Atari Teenage Riot – det är hårt och svettigt och Nastya blåser saxofon som om det gällde livet.

2017 gjorde Pussy Riot Theatre en turné genom USA och fick översvallande recensioner. Det var många som knockades av urkraften och ursinnet i showen – förmodligen blir det likadant hos oss.


PUBLICERAD: 20180907


Söndag 3/2 2019

VI ÖPPNAR: 19:00
På scen ca: 20:00
Pris: 295 kr + serviceavgift
Åldersgräns: 18 år


Köp biljett
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter att matsalen öppnats (för tider, se respektive konsert på hemsidan). Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se

Följ oss på Facebook! 280x150 Faschings Vänner 280x150