POTTER – TABORN – HARLAND


Tre starka solomusiker tänjer på trioformatet och utmanar varandra.

Chris Potter har länge njutit av att arbeta i trio-formatet tillsammans med olika basister och trummisar. Frånvaron av ackordinstrument ser han nämligen både som en utmaning som han gärna vill övervinna och en befrielse från begränsningar i sin musik. Trion bjuder på originalmaterial, samt kända standards – både från jazzen och från andra musikstilars repertoar.

Saxofonisten Chris Potter är en solist i världsklass och en mycket kraftfull improvisatör. Han är känd både som soloartist, kompositör och bandledare. Amerikanska jazzmagasinet DownBeat beskrev honom en gång som ”den mest imiterade och kopierade saxofonisten på jorden”. Potter föddes i Chicago 1971, gjorde sitt första gig när han var 13 år. Vid 18 års ålder flyttade han till New York och resten är, som det brukar heta, historia. Idag är han en av de verkligt stora.

Jazzpianisten och keybordisten Craig Taborn är en av de mest eftertraktade pianisterna i New York idag. Taborn har en repertoar som rör sig fritt bland olika genres som techno till jazz. Med fingertoppskänsla för improvisation utnyttjar han sitt piano till fullo.

Eric Harland är en av vår tids mest efterfrågade trummisar. Han har spelat med många av jazzens största, bland andra Joe Henderson, Ravi Coltrane och Wynton Marsalis. Med känsla för rytm och improvisation är han bländade bakom trummorna.

 

Chris Potter - saxofon
Craig Taborn - fender rhodes & piano
Eric Harland - trummor


PUBLICERAD: 20170925
FRÅN FASCHINGS ARKIV
Tisdag 5/12 2017
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter att matsalen öppnats (för tider, se respektive konsert på hemsidan). Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se

Följ oss på Facebook! 280x150 Presentkort - 280x150 Föreningen Sveriges Jazzmusiker