Phronesis

 

I den grekiska filosofin står termen ”fronesis” för förstånd. Namnet känns logiskt på den trio jazzmusiker som i år firar tio år tillsammans. Dansk-norsk-svensk-engelska Phronesis gör nämligen förståndigt och smart, men ändå svängig och inbjudande jazz. Ända sedan starten Organic Warfare (2007) har de utvecklat ett luftigt och intrikat sound som fått kritiker på tidningar som The Guardian att utropa att ”they’re a killer live band”!

Trion grundades av danske basisten Jasper Høiby. Det är mycket hans tajta basspel som driver trions musik framåt. Men självklart är samarbetet viktigast. Svenske trummisen Anton Egers och brittiske pianisten Ivo Neame adderar säkerhet, känsla och sväng. Trion har visat sitt exceptionella kunnande på skivor som 2016 års Parallax, men det är alltså live de bör upplevas, precis som The Guardians recensent vet.


Jasper Høiby - bas
Anton Egers - trummor
Ivo Neame - piano


PUBLICERAD: 20170208
FRÅN FASCHINGS ARKIV
Onsdag 24/5 2017
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter att matsalen öppnats (för tider, se respektive konsert på hemsidan). Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se

Följ oss på Facebook! 280x150 Faschings Vänner 280x150