Pete Rock

 

I början av nittiotalet blev Pete Rock känd som ena halvan av Pete Rock & CL Smooth. Men det är långt ifrån det enda som står på denna legendariske hiphopproducents CV. Han har samarbetat med en lång rad av hiphopens och r’n’b:ns stora som exempelvis DJ Premier, Wu-Tang Clan, Dead Prez, Marley Marl och Mary J Blige. Han var kompis med Notorious B.I.G. och är kort och gott levande hiphop-historia.

På senaste albumet Don’t Smoke Rock (2016) samarbetar Pete Rock med Smoke DZA. Musiksajten Pitchfork kallade skivan ”an album of uptown cool and crisp soul” och visst är den både cool och soulig. Men uttrycket och känslan är hundra procent hiphop. I vanlig ordning använder Pete Rock sig av sin älskade SP1200 – en kombinerad sampler och trummaskin som han fyller med ovanliga samplingar från gamla vinylskivor. Tillsammans med gäster som bland andra Royce Da 5’9”, BJ The Chicago Kid och Jadakiss skapade Rock och Smoke DZA ett av förra årets bästa hiphopalbum.

Dags för en legendarisk producent att inta Fasching med fräscha beats och snyggt cool soul. 


PUBLICERAD: 20170202
Fredag 31/3 2017

VI ÖPPNAR: 22:00
Pris: 290 kr inkl. garderob
Åldersgräns: 20 år
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter att matsalen öppnats (för tider, se respektive konsert på hemsidan). Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se

Följ oss på Facebook! 280x150