Oded Tzur Quartet

Med albumet Translator’s Note (där han bland annat samarbetare med Shai Maestro) fick Oded Tzur sitt stora internationella genombrott sommaren 2017. Recensenterna rosade den israelisk-amerikanske tenorsaxofonisten för hans lågmälda, men samtidigt detaljerade jazzmusik. Amerikanska Downbeat lovordade hans utforskande av mikrotonalitet – ett utforskande som härstammar från Oded Tzurs stora intresse och passion för klassisk indisk musik.

Idag bor Tzur i New York där han är verksam som saxofonist, bandledare och kompositör. Men han började i Tel Aviv under 2000-talet och tog där och då många intryck från sin lärare Gersh Geller.  I Israel spelade Oded Tzur i en rad olika genrer, men intresset för improviserad musik ledde honom så småningom till klassisk indisk musik. Det var där han lärde sig att utforska det mikrotonala.

Oded Tzur är en fantastisk musiker som kan få sin tenorsax att låta som både en basklarinett, oboe eller basflöjt. All About Jazz har jämfört honom med storheter som John Coltrane och Sonny Rollins. Missa inte denna nytända stjärna på jazzhimlen!

Oded Tzur – tenorsaxofon
Nitai Hershkovits – piano
Petros Klampanis – bas
Johnathan Blake - trummor


PUBLICERAD: 20181024
Onsdag 27/2 2019

VI ÖPPNAR: 18:00
På scen ca: 20:00
Pris: 250/200/110 kr + serv.avg
Åldersgräns: 18 år


Köp biljett
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter att matsalen öppnats (för tider, se respektive konsert på hemsidan). Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se

Följ oss på Facebook! 280x150 Faschings Vänner 280x150 Presentkort - 280x150