Nynningen

 

Nynningen återuppstod i samband med en konsert på Pustervik i Göteborg i december 2016 och har gjort ett trettiotal konserter sedan dess. Flera originalmedlemmar från början av 70-talet är kvar i gruppen. I bandet ingår numera oxå Thomas Jäderlund och Lisen Rylander Löve, två av den svenska jazzens starka profiler. Senaste tillskottet är trummisen Pontus Torstensson (URAN GBG, Tentakel, The Exelsior m fl)

Gruppen bildades 1971 och existerade i olika konstellationer fram till "sista" turnén våren 1980. De tillhörde musikrörelsen och blev välkända över hela landet med den politiska rockmusik som präglade gruppens fyra skivor. Musikaliskt har gruppen rötterna i bluesen som de inte befriat sig ifrån, men här finns också inslag av rock, visor, kabaret och jazz.

Ett av bandets album blev en klassiker som ofta nämns som en av de bästa skivorna från sjuttiotalet: För Full Hals. Det var bandets medlemmar Tomas Forssell och Bertil Goldberg som en gång bildade Nynningen och som bestämde sig för att tonsätta och översätta den ryske poeten Vladimir Majakovskijs dikter till rockmusik. Gruppen turnerade i flera år med Majakovskij-programmet och sångaren Totta Näslund profilerade med sin starka och personliga röst. 

Med den nya sättningen av Nynningen förvaltas arvet från sjuttiotalets musikrörelse och samtidigt lämnas stor plats till improvisationer och utveckling av materialet som gör att musiken i högsta grad är relevant än i dag.


Bengt Blomgren – elgitarr
Tomas Forssell – gitarrer/sång
Thomas Jäderlund – saxofon/sång
Lisen Rylander Löve – saxofon/sång
Pontus Torstensson – trummor
Nikke Ström - elbas


PUBLICERAD: 20171220
Lördag 10/3 2018

VI ÖPPNAR: 17:00
Matsalen öppnar: 18:00
På scen ca: 20:00
Pris: 325/275 kr
Åldersgräns: 18 år
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter att matsalen öppnats (för tider, se respektive konsert på hemsidan). Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se

Presentkort - 280x150 Följ oss på Facebook! 280x150 Till kalendariet