Nubya Garcia

När brittiska dagstidningen The Guardian intervjuade Nubya Garcia tidigare i våras löd rubriken: One to watch: Nubya Garcia. Och visst lönar det sig att hålla öron och ögon öppna för den här artisten, saxofonisten och låtskrivaren! Hon har redan hunnit spela med ett antal olika artister med varierade musikaliska uttryck: jungleproducenten och toastaren Congo Natty, Theon Cross Trio, Maisha och Nérija-septetten.

Tidigare i år kammade hon hem Jazz FM’s Best Newcomer Award.

Nubya Garcia växte upp i Storbritannien som barn till två karibiska föräldrar. Det har präglat hennes musik. Hennes karibisk-afrikanska jazz är öppen för influenser och intryck från många olika håll. Hon spelar kraftfullt och självsäkert och flyter gärna ut i expressiva improvisationer på sin tenorsaxofon. Tidigare i år deltog hon i en stor hyllningskonsert till Joe Henderson – och det känns väldigt logiskt. Det finns en kraft och en dragning mot det kosmiska och andliga kombinerat med en stor nyfikenhet och öppenhet som påminner mycket om Henderson. Influenser som dessa bakar hon in i sin egen musik – som lyser klart och starkt och som är ytterligare ett bevis på att jazzen är oerhört vital i Storbritannien just nu.


PUBLICERAD: 20181029
Torsdag 7/3 2019

VI ÖPPNAR: 18:00
På scen ca: 20:00
Pris: 270/220/120 kr + serv.avg
Åldersgräns: 18 år


Köp biljett
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter att matsalen öppnats (för tider, se respektive konsert på hemsidan). Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se

Följ oss på Facebook! 280x150 Faschings Vänner 280x150 Presentkort - 280x150