Nubiyan Twist

”I always jab between the styles” sjunger Nubiya Brandon i låten Dance Inna London. Textraden får nog anses vara en programförklaring. För är det något tiomannabandet från London är bra på så är det att suga upp olika musikaliska genrer och baka samman dem till en organiskt svängig enhet. Ska, soul, funk, reggae, hiphop, dub och jazz ingår alla i det musikaliska flöde som är Nubiyan Twist.

De tio musikerna i bandet möttes när de studerade vid Leeds College of Music för några år sedan. De festade och hade kul tillsammans och pratade alltid om att en dag gigga tillsammans. När terminen var på väg mot sitt slut fick de äntligen till det och gjorde en gemensam spelning. Den blev så bra att de bestämde sig för att fortsätta. I dag leds bandet av gitarristen Tom Excell.

Debutalbumet Nubiyan Twist kom 2015 och fick mycket uppmärksamhet. Sedan dess har de också vässat sitt liveuttryck. Med fyra blåsare, tre sångare, elektronik och en rytmsektion som sjuder av teknik och känsla är de nu redo att ta över Faschings scen. 

Finn Booth - trummor  
Luke Wynter - bas   
Tom Excell - gitarr     
Pilo Adami - slagverk
Oli Cadman - keyboards  
Jonny Enser - trumpet   
Nick Richards - altsaxofon    
Denis Scully - tenorsaxofon    
Joe Henwood - barytonsaxofon     
Nubiya Brandon - sång  


PUBLICERAD: 20190109
Fredag 29/3 2019

VI ÖPPNAR: 18:00
På scen ca: 20:00
Pris: 270/220 kr + serviceavgifter
Åldersgräns: 18 år


Köp biljett
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter att matsalen öppnats (för tider, se respektive konsert på hemsidan). Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se

Följ oss på Facebook! 280x150 Faschings Vänner 280x150 Presentkort - 280x150