Molly Nilsson

Den svenska syntpopparen Molly Nilsson har redan hunnit med att göra åtta album sedan debuten för tio år sedan. När hon var nitton bestämde hon sig för att studera konst i Berlin. I den tyska huvudstaden försörjde hon sig bland annat som garderobiär på den smått legendariska klubben Berghain. Antagligen fick hon med sig lite av sitt syntetiska sound från att ha hört de pumpande beatsen där varje kväll.

Med nya albumet 2020 tar hon ett par rejäla kliv framåt som låtskrivare och artist. Det handlar om drömskt svävande syntpop med texter som berör. Det handlar om klimatkris och andra stora frågor för mänskligheten. Idén till skivan kom när hon var tvungen att övernatta på flygplatsen i Tokyo. Mellan tupplurarna såg hon en stor affisch med påskriften 2020. Att den gjorde reklam för OS är en bisak. Molly började fundera på vad året 2020 egentligen kommer att betyda för oss alla. På engelska är det också beteckningen på någon som har perfekt syn. Utifrån dessa tankar – som blandade vakenhet och dröm – började hon arbeta på ett album om vår nära framtid.

När hon nu kommer till Fasching finns alltså chansen att både uppleva perfekt pop och att få en glimt i kristallkulan och se hur en möjlig framtid ser ut.

 

 


PUBLICERAD: 20190107
Tisdag 21/5 2019

VI ÖPPNAR: 19:00
På scen ca: 20:00
Pris: 180 kr + serviceavgift
Åldersgräns: 18 år


Köp biljett
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter att matsalen öppnats (för tider, se respektive konsert på hemsidan). Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se

Faschings Vänner 280x150 Följ oss på Facebook! 280x150 Presentkort - 280x150