Mercury Rev

 

Under slutet av 90-talet släppte de amerikanska indierockhjältarna i Mercury Rev ett av årtiondets mest viktiga och inflytelserika album: Deserter’s Song. I år är det 20 år sedan albumsläppet, något som bandet kommer att fira genom att åka på turné och framföra albumet i sin helhet i en avskalad tappning. Missa inte chansen att uppleva detta fantastiska album i den finaste av versioner i en intim miljö.

Mercury Rev bildades i slutet av åttiotalet i Buffalo (NY) och leds av sångaren och gitarristen Jonathan Donahue och multiinstrumentalisten Sean “Grasshopper” Mackowiak. Under första halvan av nittiotalet släppte bandet tre album som hyllades av kritiker och etablerade dem som kultfavoriter, men som inte genererade någon vidare kommersiell framgång. När bandet började arbeta på det som skulle komma att bli Deserter’s Song såg de albumet som ett avsked snarare än en utveckling.

Trots detta kom det att bli bandets klart mest framgångsrika släpp, som i sin tur etablerade dem som ett av nittiotalets viktigaste indieband efter släppet i september 1998. Deserter’s Song utnämndes bland annat till samma års bästa album av NME, och har bara blivit viktigare med åren som har gått. Att få höra det här mästerverket i sin helhet är minst sagt en ynnest.


PUBLICERAD: 20180116
Tisdag 1/5 2018

VI ÖPPNAR: 20:00
Matsalen öppnar: 20:00
På scen ca: 21:00
Pris: 365 kr
Åldersgräns: 18 år
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter att matsalen öppnats (för tider, se respektive konsert på hemsidan). Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se

Presentkort - 280x150 Följ oss på Facebook! 280x150 Till kalendariet