Melissa Aldana

 

Saxofonisten Melissa Aldana började spela i tidig ålder hemma i Santiago, Chile - där hon snart skapat sig en central plats på den nationella jazzscenen. När Aldana våren 2006 spelade tillsammans med trumpetaren Randy Brecker uppmärksammades hon av jazzpianisten Danilo Perez, som uppmanade henne att söka till Berklee College of Music i Boston, USA. Hon antogs som stipendiat och började studera komposition och improvisation. Efter examen 2009 flyttade saxofonisten till New York och det dröjde inte länge förrän hon tagit jazzscenen i New York med storm. Många har njutit av Aldanas Sonny Rollins-influerade spel på klubbar och i konserthallar, både med egna konstellationer och tillsammans med bland andra George Coleman, Antonio Sanchez, Marc Copland och Kendrick Scott.

Melissa Aldana har gjort flera uppmärksammade framträdanden på festivaler runt om i världen och hon spås en lysande framtid av jazzkritiker världen om. Till Fasching kommer hon med eget material och en och annan standard – bland annat från senaste albumet Back Home.

- Melissa Aldana will continue to grow as New York's finest young saxophonist in the jazz world. (George Coleman)

- The most prominent saxophone player this day. (Greg Osby)


Melissa Aldana - saxofon
Sam Harris - piano
Pablo Menares - bas
Thomas Crane - trummor


PUBLICERAD: 20170905
Tisdag 28/11 2017

VI ÖPPNAR: 18:00
Matsalen öppnar: 18:00
På scen ca: 20:00
Pris: 240/190/100 kr
Åldersgräns: 18 år
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter att matsalen öppnats (för tider, se respektive konsert på hemsidan). Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se

Presentkort - 280x150 Följ oss på Facebook! 280x150 Faschings Vänner 280x150