Phone tracker

Mdou Moctar

Mdou Moctars liv är som en film: som liten pojke byggde han en egen akustisk gitarr och började spela, trots att sekulär musik var förbjudet i det religiösa område där han växte upp. Men hans sånger om respekt och tradition blev godkända av de religiösa ledarna. Moctar skaffade sig efter mycket möda en riktig gitarr, spelade in ett album i en studio – där han bland annat auto-tuneade sin röst och blev en hit i Niger och intilliggande länder. Hans musik spreds som mp3-or från mobiltelefon till mobiltelefon. Han är självklart med på samlingen Music from Saharan Cellphones.

Efter det gick han vidare och spelade huvudrollen i en långfilm: Tuareg-versionen av Princes Purple Rain. Folkmusikskivan Sousoume Tamachek följde år 2017. På den spelade han alla instrument själv.

Hans första ”riktiga” album – inspelat med stort band i en rejäl studio – kommer i slutet av mars. ”Ilana: The Creator” är ytterst efterlängtat från fans runt om i världen – fans som älskar karismatiska Mdou Moctar och hans virtuosa sätt att spela gitarr. Men allra mest ser fansen såklart fram emot turnén som följer i samband med skivreleasen – en turné som tar honom till Stockholm och Fasching.

 


PUBLICERAD: 20190208
Torsdag 13/6 2019

VI ÖPPNAR: 19:00
På scen ca: 20:00
Pris: 180 kr + serviceavgift
Åldersgräns: 18 ÅR


Köp biljett
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter att matsalen öppnats (för tider, se respektive konsert på hemsidan). Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se

Följ oss på Facebook! 280x150 Faschings Vänner 280x150 Presentkort - 280x150