Martin Sjöstedt & Stockholm Jazz Orchestra

 

Det råder inga tvivel om att Martin Sjöstedt är en av Europas mest intressanta jazzmusiker idag - främst som basist och kompositör, men även som pianist. Med en prestigelös kärlek till musiken tar han sig an många olika stilar i olika gruppkonstellationer, där han alltid är fullkomligt hängiven jazzen.

Tillsammans med Stockholm Jazz Orchestra släppte Martin Sjöstedt för fyra år sedan albumet In a Blink. Skivan består av själfull och melodiös musik som Sjöstedt komponerat och arrangerat för SJO - ett storband som spelat modern och svängig storbandsjazz i över 30 år. Bland de artister som Stockholm Jazz Orchestra samarbetat med kan nämnas Bob Mintzer, Monica Zetterlund och Bob Brookmeyer. 

Efter succésamarbetet presenteras nu en uppföljare med helt nyskriven musik just för denna kväll. Stockholm Jazz Orchestra återvänder till Fasching med basisten och kompositören Martin Sjöstedt i huvudrollen.

- Väl medveten om att denna text är fullbemängd med positiva utrop för den fantastiska SJO-orkestern vill jag ändå avsluta med att ge det främsta superlativet till Martin Sjöstedts förmåga att skriva suverän musik för storband. Sensationellt bra, helt enkelt. Leif Domnérus, OrkesterJournalen

Fredrik Norén, Karl Olandersson, Nils Jansson, Tobias Wiklund - trumpeter
Kristian Persson, Dicken Hedrenius, Kristoffer Siggstedt, Johan Åström - tromboner
Johan Christoffersson, Fredrik Kronkvist, Karl-Martin Almqvist, Andreas Gidlund, Fredrik Lindborg - saxofoner
Jukkis Uotila - trummor
Daniel Tilling - piano
Martin Sjöstedt - kontrabas, komposition och arrangemang


PUBLICERAD: 20170831
FRÅN FASCHINGS ARKIV
Lördag 18/11 2017
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter att matsalen öppnats (för tider, se respektive konsert på hemsidan). Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se

Följ oss på Facebook! 280x150 Faschings Vänner 280x150 Presentkort - 280x150