Marshall Allen's Double Spiral Infinity Quartet


Under flera decennier understödde han den kosmiske Sun Ra och han är fortfarande ledare för gruppen Sun Ra Arkestra. Nu är Marshall Allen tillbaka på Faschings scen i eget namn.

Sommaren 2014 stod Marshall Allen senast på Faschings scen – då som ledare för anrika The Sun Ra Arkestra. En orkester han varit del av ända sedan femtiotalet. Allen har troget förgyllt Sun Ras kosmiska musikaliska vision med diverse blåsinstrument länge. Han har starkt bidragit till att forma och nyansera det legendariska jazzuniversum som stavas The Sun Ra Arkestra.

Men nu står han på scen i ett nytt sammanhang – med sin altsaxofon och en del elektroniska maskiner, uppbackad av ett säkert gäng som ser till att denne frijazz- och avantgardemästare – som är hela 93 år gammal! – får fritt svängrum på scen. Namnet lyder Marshall Allen's Double Spiral Infinity Quartet och nog handlar det om oändlig – tidlös – jazz. Detta är ett helt unikt tillfälle att njuta av Marshall Allens saxofonspel.

 

Marshall Allen - altsaxofon, casio vl-tone, midisaxofon
Kash Killion - cello, kontrabas, sarangi
Avreeayl Ra - trummor, bambuflöjt, kalimba 
KA - piano 


PUBLICERAD: 20170922
Onsdag 29/11 2017

VI ÖPPNAR: 17:00
Matsalen öppnar: 18:00
På scen ca: 20:00
Pris: 290/240/140 kr
Åldersgräns: 18 år
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter att matsalen öppnats (för tider, se respektive konsert på hemsidan). Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se

Följ oss på Facebook! 280x150 Presentkort - 280x150 Presentkort - 280x150