Mariam The Believer

 

Living loving moving hoping trying crying fighting growing staying doubting feeling knowing singing playing dying floating - ur låten Eternity från senaste albumet Love Everything. 

Mariam The Believer är Mariam Wallentins soloprojekt. Wallentin är utgör ena halvan av sång-och-trumduon Wildbirds & Peacedrums som hon har tillsammans med sin man tillika trummisen Andreas Werliin. På Fasching har hon spelat ett flertal grupper som medlem och kompositör i frijazzstorbandet Fire! Orchestra.

Med musikaliska rötter i improvisation, pop och soul har Wallentins karriär korsat ett flertal mångfacetterade territorium; frijazzkonstellationer, samarbeten med allt ifrån Konono no 1 och Deerhoof till symfoniorkestrar, körkompositioner och trumcirklar - till huvudrollen i en kritikerrosad modern opera av noisemusikern Ben Frost. Med sitt kompromisslöst modiga förhållningssätt till musik startade Wallentin Mariam The Believer för att kunna fokusera sitt uttryck in i ett mer poporienterat projekt. 

När Mariam The Believer påbörjade den kreativa processen med sitt andra soloalbum hade hon en klar och brinnande längtan: att destillera essensen ur musikens grundläggande kraft, att sammanfoga bitar till en helhet, att skänka hopp. Albumet producerade Wallentin och släppte på egna bolaget Repeat Until Death (som även agerat DJ i Faschings foajébar!) och bjöd in totalt 15 musiker i inspelningen av låtar som organiskt vrids och expanderas med varje personligt bidrag. Från röstvirtuosen Sofia Jernberg, dronemusikern Oren Ambarchi till frijazzsaxofonisten Mats Gustafsson. Det är en färgstark palett innefattande flera olika genrer och musikaliska uttryck. 

Rytmer och trummor har tidigare varit följeslagarna till Mariam Wallentins röst. Nu låter hon istället melodierna visa vägen: pianot flödar av harmonier som understryker Wallentins kraftfulla och råa, ärliga röst. Powerballader går mot strömmen och bryts av förändrade rytmsekvenser. Förtrollande sång övergår i pulserande R&B. I Wallentins sångtexter är hjärtat ständigt närvarande – en muskel som pumpar blod – samtidigt som hon närmar sig det spirituella i kroppen och i naturen. Hon sätter esoteriska teman i konkreta sammanhang och - precis som musiken har kraften att göra – gör hon det svindlande mer greppbart: att välja kärlek som en modig handling. 

 

Mariam Wallentin - sång
Alexander Zethson - piano, keyboards
Josefin Runsteen - fiol, percussion
Felisia Westberg - bas
Anna Lund - trummor
+ gäster


PUBLICERAD: 20171214
Lördag 31/3 2018

VI ÖPPNAR: 17:00
Matsalen öppnar: 20:00
På scen ca: 21:00
Pris: 170 kr
Åldersgräns: 18 år
KLUBBGIG

300_drinks

Denna kväll har vi ingen bordsbokning. Maila eventuella frågor till bord@fasching.se.

Presentkort - 280x150 Följ oss på Facebook! 280x150 Till kalendariet