Margareta Bengtson

- Takes On Strauss

 

Från början är hon kanske mest känd som en av grundarna till vokalensemblen The Real Group, men har under de senaste åren även gjort sig ett namn som soloartist med flera skivor i bagaget och turnéer i Europa och Japan. Margareta Bengtson rör sig obehindrat i olika musikaliska landskap: ena dagen kan hon till exempel göra traditionell storbandsjazz tillsammans med Bohuslän Big band för att nästa dag ta sig an klassisk konstmusik ihop med en stråkkvartett.

Vad händer om jazzmusiker tar sig an den klassiska repertoaren och gör sina egna tolkningar av den?
 Tillsammans med pianisten Adam Forkelid, basisten Johnny Åman på och trumslagaren Cornelia Nilsson utforskar sångerskan och harpisten Margareta Bengtson just detta. Ett spännande möte där varje musiker med sina olika erfarenheter adderar sina egna speciella färger till en gemensam palett i tolkningen av på Richard Strauss (ej att förväxla med ”Valskungen” Strauss) Vier Letzte Lieder.

Konserten består av två avdelningar, där Bengtson i första set presenterar mer av sin egen musik, och i andra set tolkar det klassiska stycket.

Margareta Bengtson - sång/harpa
Adam Forkelid - piano
Johnny Åman - bas
Cornelia Nilsson - trummor


PUBLICERAD: 20170425
Lördag 3/6 2017

VI ÖPPNAR: 17:00
Matsalen öppnar: 18:00
På scen ca: 20:00
Pris: 220/170/85 kr
Åldersgräns: 18 år
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter att matsalen öppnats (för tider, se respektive konsert på hemsidan). Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se

Följ oss på Facebook! 280x150 Faschings Vänner 280x150