Magnus Lindgren

Stockholm Underground (Tribute till Herbie Mann)

 

Stockholm Underground är Magnus Lindgren femte album och den första för skivbolaget ACT. Magnus är utöver en brilliant saxofonist även en av de bästa jazzflöjtisterna i Europa. Detta blir första gången han delar med sig av sin konst i sin renaste form genom att enbart spela flöjt.

År 1969 släpper jazzflöjtisten Herbie Mann albumet Memphis Underground. Fem år senare föds Magnus Lindgren och växer upp till att bli en flitigt turnerande och en respekterad artist på den moderna europeiska jazzscenen. 2013 listade Rolling Stone Magazine Herbie Manns platta som ett av de 100 bästa jazzalbumen genom tiderna. Redan för 10 år sedan pratade Magnus och producenten Siggi Loch om idén att tolka Herbie Mann och nu har alla bitar fallit på plats. Albumet släpptes i Sverige i september och består av ett urval av Herbie Manns mest framstående verk i en fristående modern tappning. Bland gästerna på plattan kan nämnas Eric Bibb, Ida Sand och Nils Landgren.

- Tvärflöjten har väldigt många färger, och dimensioner, kanske fler än de flesta instrument. Från den sköra känsliga tonen till tung rytm slägga, beatbox, eller segla ovanför hela bandet i frekvenser som är närmare himlen. Herbie Manns nyfikenhet mellan alla hans olika projekt har inspirerat mig men jag började inte spela flöjt på allvar förrän jag var runt 20 år, kanske är det därför det tagit sin tid men äntligen gör jag en renodlad flöjtplatta. (Magnus Lindgren)


Henrik Janson - gitarr
Lars “Larry D” Danielsson - bas
Per Lindvall - trummor
Daniel Karlsson - keyboard
Magnus Lindgren - flöjt
Gästartist: Ida Sand


PUBLICERAD: 20170930
Lördag 25/11 2017

VI ÖPPNAR: 17:00
Matsalen öppnar: 18:00
På scen ca: 20:00
Pris: 290/240/140 kr
Åldersgräns: 18 år
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter att matsalen öppnats (för tider, se respektive konsert på hemsidan). Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se

Följ oss på Facebook! 280x150 Presentkort - 280x150 Föreningen Sveriges Jazzmusiker