Magnus Lindgren möter Lena Willemark

På Faschings scen gör Magnus Lindgren en rad konserter med olika gäster.  Gästernas musikaliska bakgrund ligger till grund för dessa kvällar som Magnus kryddar med sina personliga arrangemang och musikerskap.

LENA WILLEMARK har kommit att bli en centralgestalt inom den svenska folkmusiken och en banbrytande genreöverskridande sångerska.
Från sin uppväxt i Älvdalen bär Willemark med sig en unik musikskatt som hon tillägnat sig från sina läromästare.

Willemark har som sångerska och spelman arbetat tillsammans med en rad musiker i olika genrer, här kan nämnas bl.a. Frifot, Elise Einarsdotter, Karin Rehnqvist, Anders Jormin, Ale Möller, Kungliga Filharmonikerna och Göteborgs Symfoniker.

En annan del av sitt skapande utgör komponerandet – hon har i alla olika konstellationer under åren komponerat och arrangerat en mängd musik.

Willemark har dessutom tagit emot en rad utmärkelser, däribland fem Grammisar, varit nominerad till Nordiska rådets musikpris, är ledamot av Kungl. Musikaliska Akademien samt Riksspelman. 2011 mottog hon utmärkelsen ”Litteris et Artibus”.

Så här säger Magnus Lindgren om kvällens konsert: "Vilken ära att få möta  Lena Willemark på Faschings scen. Hon är en genialisk musikant. Jag ser fram emot att vi kommer att vandra mellan många musikaliska landskap denna kväll."

-----

Magnus Lindgren har under sin karriär som musiker, kompositör och arrangör arbetat med en lång rad intressanta musiker både i Sverige och utomlands. Hans ständiga sökande efter nya musikaliska vägar i kombination med en begåvning utöver det vanliga har givit honom en position i svenskt musikliv som möts med respekt och fascination. 

 

 

 


PUBLICERAD: 20180816
FRÅN FASCHINGS ARKIV
Tisdag 18/12 2018
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter att matsalen öppnats (för tider, se respektive konsert på hemsidan). Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se

Följ oss på Facebook! 280x150 Faschings Vänner 280x150