Magnus Lindgren möter Elaria Orchestra

På Faschings scen gör Magnus Lindgren en rad konserter med olika gäster.  Gästernas musikaliska bakgrund ligger till grund för dessa kvällar som Magnus kryddar med sina personliga arrangemang och musikerskap.

Om Elaria Orchestra: Jag har spelat som ensam tjej/kvinna i storband ända sedan jag var 13 år, först vid kulturskolan och musikhögskolan och därefter i professionella band. Jag har även varit ledare/repetitör för en amatörorkester under lång tid. Mitt stora intresse och kärlek till storband och storbandsmusik gav mig i vintras en stark drivkraft till att dra igång denna orkester. Jag visste att min kollega och vän Erika Hammarberg länge har komponerat och arrangerat för storband men aldrig haft ett eget band, därför fick hon ett glödande och ivrigt samtal från mig om att starta detta ihop och hon sa ja direkt. För oss var det självklart att sätta ihop en samling mycket duktiga musiker, både män och kvinnor.

Så här säger Magnus Lindgren om kvällens konsert: "Så kul att få presentera ett storband som kör 50/50 kvinnor och män. Det har vi längtat efter i storbandsvärlden. Detta är premiärspelningen för detta nystartade storband som jag är säker på att ni kommer höra mycket om i framtiden.
Inspirerande att få spela Erika Hammarbergs  storbandskompositioner och  möta Lina Lövstrands strålande flöjtspel. Vi ses på internationella mansdagen den 19:e November!"

-----

Magnus Lindgren har under sin karriär som musiker, kompositör och arrangör arbetat med en lång rad intressanta musiker både i Sverige och utomlands. Hans ständiga sökande efter nya musikaliska vägar i kombination med en begåvning utöver det vanliga har givit honom en position i svenskt musikliv som möts med respekt och fascination.

 

Magnus Lindgren - saxofon, klarinett, flöjt
 
Erika Hammarberg – dirigent,
Lina Lövstrand - altsax,
Johan Christoffersson - altsax,
Magnus Dölerud - tenorsax
Samuel Muntlin- tenorsax,
Emma Josefsson - barytonsax,
Agnes Darelid - trombon,
Ebba Åsman - trombon,
Klas Eriksson - trombon,
Lisa Bodelius - trombon,
Jakob Gudmundsson -trumpet,
Elin Andersson - trumpet,
Annika Granlund Jonsson - trumpet,
Peter Lindhamre - trumpet,
Anna Greta Sigurdadottir – piano,
Lars Ekman – bas,
Calle Rasmusson - trummor


PUBLICERAD: 20180816


Måndag 19/11 2018

VI ÖPPNAR: 18:00
På scen ca: 20:00
Pris: 290/240/140 kr
Åldersgräns: 18 år
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter att matsalen öppnats (för tider, se respektive konsert på hemsidan). Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se

Följ oss på Facebook! 280x150 Faschings Vänner 280x150