Mabel

 

2016 debuterade R&B-artisten Mabel på svensk scen under Way Out West-festivalen i Göteborg. Sedan dess har hon bland annat nominerats till BBC:s Sound of 2016, EP-debuterat och hyllats av såväl press som fans.  Nu är Mabel aktuell med mixtapet Ivy To Roses samt det faktum att hon reser med som support på Harry Styles hela Europaturné under 2018.

Efter examen från Rytmus musikgymnasium lämnade Mabel Sverige för att sätta fart på karriären i London. Det lyckades bra. Förra året fyllde hon 20 och listades som en av de viktigaste artisterna under året i BBC:s Sound of 2016. The Guardian utsåg hennes singel Thinking of You till sommarens låt. 

Hennes debut-EP – Bedroom EP – hyllades i pressen och hennes konserter har också lovordats stort. Hennes nya mixtape Ivy To Roses förstärker bilden om en sällsynt förträfflighet. Denna brittisk-svenska R&B-sångerska har inlett en karriär som ser ut att kunna ta henne långt.

Mabel är dotter till Neneh Cherry och Massive Attack-producenten Cameron McVey – men det är mest biografisk kuriosa. Detta är en artist som redan står stadigt på egna ben.


PUBLICERAD: 20171127
FRÅN FASCHINGS ARKIV
Fredag 4/5 2018
KLUBBGIG

300_drinks

Denna kväll har vi ingen bordsbokning. Maila eventuella frågor till bord@fasching.se.

Presentkort - 280x150 Följ oss på Facebook! 280x150 Till kalendariet