LISTEN UP! Hedvig Mollestad Trio + GUSH & Sven-Åke Johansson

 

Support: Guds Söner gör jazzmirakel

Skivbutik: Substance, Wien

 

Listen Up! kallar Mats Gustafsson sin konsertserie när han är Artist in Residence på Fasching under våren. Det handlar om konserter som berör på djupet och en inbjudan till besökarna att lyssna på riktigt. Saxofonisten har bjudit in några av sina personliga favoriter - solomusik, skivaffärer, DJs och signaturdrinkar möter etablerade grupper inom den samtida jazzen och improvisationsmusiken.

 

Hedvig Mollestad Trio står kort och gott för powerjazz. Hedvigs gitarrspel är stommen i bandets sound och hon har jämförts med framstående gitarrister som Tony Iommi (Black Sabbath) och John McLaughlin. Inte så konstigt då att hennes trio uppskattas av både hårdrockare och jazzfanatiker.

På sina fem album hittills (fyra studio, ett live) har Hedvig Mollestad Trio lagt grunden för en stor internationell lyssnarskara. Live är bandet något alldeles enastående. En spelning med Hedvig Mollestad Trio tar lyssnaren genom disciplinerad hårdhet, fri improvisation och eruptiva jazz- och rockkaskader.

GUSH är Mats Gustafssons första band. Denna kväll förstärks trion av Sven-Åke Johanssons improviserade poesi. GUSH kan idag räknas som något av pionjärer inom fri improviserad musik i Sverige. Projektet startades av Sten Sandell och Raymond Strid 1988. Efter många års internationellt turnerande och skivproduktioner har gruppens musik utvecklats till ett starkt flöde av intrikata skikt och pregnanta detaljer av poetisk skönhet. Under åren har de samarbetat med välkända namn som bl.a. Philipp Wachsmann, Barry Guy och Christine Abdelnour.

Under denna spelning ansluter sig Sven-Åke Johansson åter till GUSH. Det första mötet mellan honom och bandet finns dokumenterat på albumet Tjo & Tjim, utgivet av Dragon Records. På det finns fantastiska låtar som Platt är lusens huvud och Räven kastar loss. Sven-Åke Johansson är mycket etablerad på den europeiska jazzscenen och har bland annat samarbetat med storheter som Peter Brötzmann och Alexander von Schlippenbach.

Som inledning på kvällen utför performancegruppen Guds Söner (Leif Elggren och Kent Tankred) ett Jazzmirakel! Vad det är måste ses och upplevas på plats. Guds Söner rör sig i gränslandet mellan performance, installation och musik. Allt de gör bildar en helhet. Deras arbetssätt präglas av en undersökande och utvidgande attityd. Med ljudande objekt, förinspelade bandkompositioner, fysiskt ansträngande gestik, tal, sceniska möten och tillstånd samt objekt försöker de åstadkomma de svåråtkomliga ögonblick då det vardagliga livet uppgår i förening med det inre livets heroiska natur. 

Kvällens skivbutik kommer hela vägen från Wien i Österrike. Substance Recordstore har existerat i mer än femton år i Wien och grundades av skivbolaget TROST. Sedan förra året driver de också webbshopen www.discaholic.com tillsammans med Mats Gustafsson. Den specialiserar sig på svåråtkomliga jazzvinyler.

Hedvig Mollestad Trio

Hedvig Mollestad Thomassen – gitarr
Ellen Brekken – bas
Ivar Loe Bjørnstad – trummor

GUSH & Sven Åke Johansson

Sven- Åke Johansson – röst, trummor, dragspel
Mats Gustafsson – saxofoner
Sten Sandell – piano, röst
Raymond Strid – trummor


PUBLICERAD: 20170303


Måndag 22/5 2017

VI ÖPPNAR: 17:00
Matsalen öppnar: 18:00
På scen ca: 20:00
Pris: 200/150/100 kr
Åldersgräns: 18 år
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter att matsalen öppnats (för tider, se respektive konsert på hemsidan). Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se

Följ oss på Facebook! 280x150