LISTEN UP! ZU

 

Support: Anna Högberg solo

Skivbutik: Pet Sounds, Stockholm

 

Listen Up! kallar Mats Gustafsson sin konsertserie när han är Artist in Residence på Fasching under våren. Det handlar om konserter som berör på djupet och en inbjudan till besökarna att lyssna på riktigt. Saxofonisten har bjudit in några av sina personliga favoriter - solomusik, skivaffärer, DJs och signaturdrinkar möter etablerade grupper inom den samtida jazzen och improvisationsmusiken.

Italienska anarkopunkfrijazzarna ZU bjuder inte bara på fullt ställ. Deras kompromisslöse trumslagare Tomas Järmyr kommer dessutom från Sverige. På nya skivan Jhator utgår de från ålderdomliga tibetanska begravningsriter och forntida egyptiska texter som finns samlade i boken The Dawning Moon of the Mind: Unlocking the Pyramid Texts. Musikaliskt handlar det om en högoktanig  (jazz)bomb som har sina rötter i hardcore, metal och noise. Live innebär denna fusion inget mindre än en riktig råsop. Det är ösigt, hårt och extatiskt. Bandet bildades för mer än femton år sedan och har bland annat samarbetat med Mike Patton, Peter Brötzmann och The Melvins.

Innan denna powertrio går på scenen värmer svenska saxofonisten Anna Högberg upp med ett soloframträdande som rymmer stor musikalisk poesi och värmande melodisk extas. Anna Högberg har under de senaste åren tagit den svenska och europeiska jazzscenen med storm. Med sitt experimentella spel och sin omisskännliga ton är hon aktiv i olika band och gör även solokonserter. Anna leder sin sextett Anna Högberg Attack, ingår i Mats Gustafssons Fire! Orchestra! och är en av medlemmarna i NU Ensemble. Som artist utforskar hon i nya konstellationer ständigt den fria improvisationen.

Kvällens skivbutik är Pet Sounds – en välkänd stockholmsbutik som idag håller till på Skånegatan 53 på Södermalm. Från starten i november 1979 har Pet Sounds varit ett vardagsrum för musiker och ett sjyst häng för generationer av musikälskare. Under kvällen erbjuder de en blandning av allt möjligt till hugade vinylköpare.


Massimo Pupillo – bas
Luca T. Mai – barytonsaxofon
Tomas Järmyr – trummor

 


PUBLICERAD: 20170303


FRÅN FASCHINGS ARKIV
Onsdag 10/5 2017
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter att matsalen öppnats (för tider, se respektive konsert på hemsidan). Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se

Följ oss på Facebook! 280x150