LISTEN UP! UP Umeå with Phil Minton

 

Support: Signe Emmeluth solo

Skivbutik: Andra Jazz, Stockholm

 

Listen Up! kallar Mats Gustafsson sin konsertserie när han är Artist in Residence på Fasching under våren. Det handlar om konserter som berör på djupet och en inbjudan till besökarna att lyssna på riktigt. Saxofonisten har bjudit in några av sina personliga favoriter - solomusik, skivaffärer, DJs och signaturdrinkar möter etablerade grupper inom den samtida jazzen och improvisationsmusiken.

Det är nästan femtio år sedan de spelade tillsammans. År 1969 gick engelske röstimprovisatören och trumpetaren Phil Minton – som då bodde i Umeå – in i studio tillsammans med några andra visionära jazzmusiker. Resultatet kan höras på skivan Up Umeå med Phil Minton Quartet with Lars Göran Ulander, utgiven på Blue Tower Records. Många har genom åren undrat vad som hänt om de fortsatt tillsammans.

Nu ska vi snart få veta. I alla fall hur det låter när de samlas igen. Exklusivt för Listen Up! återförenas de nämligen på scen igen. Givetvis blir det ytterst spännande att höra hur denna heta frijazz med melodiska inslag låter idag. Endast originalbasisten Lars Gunnar Gunnarson ersätts – av Elsa Bergman. Hon har i egna band och tillsammans med Anna Högbergs Attack redan gjort stora avtryck på jazzen idag. Tillsammans med henne uppträder de som var med 1969: röstimprovisatören och trumpetaren Phil Minton, altsaxofonisten Lars Göran Ulander samt trummisen Sten Öberg. Detta blir en konsert att minnas!

Först ut på scen under kvällen är danska saxofonisten, improvsiationsmusikern och tonsättaren Signe Emmeluth som bjuder på en improviserad solokonsert. I centrum står altsaxofonen men när Emmeluth uppträder kommer ljuden också från plastmuggar, flaskor, burkar och annat skräp. Garanterat unikt.

Kvällens skivbutik är Andra Jazz som normalt huserar på Rödabergsgatan 9 i Stockholm. Detta viktiga vattenhål för huvudstadens jazzälskare drivs av Harald Hult. Han står också bakom bolaget Blue Tower Records – så räkna med att hitta rariteter, förstautgåvor och Up Umeå-cdn i skivbackarna.

Phil Minton – trumpet och röst
Lars Göran Ulander – altsax
Elsa Bergman – bas
Sten Öberg – trummor

 


PUBLICERAD: 20170303


Onsdag 12/4 2017

VI ÖPPNAR: 17:00
Matsalen öppnar: 18:00
På scen ca: 20:00
Pris: 200/150/100 kr
Åldersgräns: 18 år
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter att matsalen öppnats (för tider, se respektive konsert på hemsidan). Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se

Följ oss på Facebook! 280x150