Lisa Grotherus

Lisa Grotherus är klarinettist och kompositör och skriver musik för radio, film och teater samt för egna band. Hon rör sig fritt mellan olika länder och bandkonstellationer i sitt yrkesliv. I samma anda rör hon sig fritt mellan olika genrer både som artist, musiker, kompositör, kapellmästare och hon växlar även instrument från huvudinstrumenten klarinett och basklarinett till tenorsax och sång.

Lisa Grotherus har en bakgrund inom jazz, folk och improvisationsmusik och hon arbetar ofta  med olika konstformer som dans, konst och poesi på scener som Dramaten, Stockholm stadsteater och Scenkonst Sörmland. 

Grotherus har inspirerats till albumets material under sin vistelse i Liberia och berättar musikaliskt om de platser, stämningar och det lidande hon bevittnat i det en gång inbördeskrigsdrabbade landet. Titeln Dekontee är det smeknamn som Grotherus fick under sin Afrikavistelse. Genom genomarbetade kompositioner visar Grotherus att hon är en ny stark och unik kraft att räkna med inom svensk jazz och folkmusik. 

LITE PRESSRÖSTER OM LISA GROTHERUS OCH DEKONTEE:

"Min klarinett och mina två basklarinetter känner jag stor kärlek till, vilket märks inte minst när någon av dem går sönder. Jag känner mig fri på mina instrument... Men inte obegränsad. Till viss del känns klarinetten som en förlängning av mig själv, som min röst." Intervju i Orkesterjournalen 

Upsala Nya Tidning (Björn G Stenberg): "..det är inget tvivel om vem som är den skickliga huvudpersonen på detta fina album."

Värmlands Folkblad (Björn Stefansson) om Dekontee: "En stark debut" 

Lisa Grotherus - basklarinett/klarinett/sång
Lisa Långbacka - accordeon
Milton Öhrström - piano 
Oskar Schönning - bas
Konrad Agnas - trummor 


PUBLICERAD: 20181107
Tisdag 19/2 2019

VI ÖPPNAR: 18:00
På scen ca: 20:00
Pris: 220/170/100 kr + service
Åldersgräns: 18 år


Köp biljett
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter att matsalen öppnats (för tider, se respektive konsert på hemsidan). Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se

Följ oss på Facebook! 280x150 Faschings Vänner 280x150 Presentkort - 280x150