Lisa Björänge Quintet

Releasekonsert för albumet Resting Spirit

 

Releasekonsert för Lisa Björänge Quintets tredje skiva - Resting Spirit - gruppens första album helt bestående av originallåtar.

Lisa Björänge brukar beskrivas som en av de mest uttrycksfulla av alla de många jazzvokalister som kommit fram på senare år. Lisas kompositioner handlar lika mycket om att lyfta fram texten och känslan som att skapa ett rum för musikerna att växa i, att hitta lekfullheten och samspelet och att bygga något nytt varje gång låtarna spelas. Den nya skivan bjuder på egna kompositioner av Sveriges kanske just nu mest homogena jazzband, ett litet paket lekfull musik av bästa märke.

Resan startade i Sveriges förnämsta plantskola för jazzmusiker, Sandviken, och sedermera Gävle jazzgymnasium med några hungriga, dedikerade och respektlösa unga musiker. Den unika skolmiljön med jazz och samspel på egna villkor; högst på schemat 7 dagar i veckan, skapad av bland andra den legendariska pianisten Gösta Rundqvist gav studenterna möjlighet att växa till stora personliga karaktärer. Lisa började jamma med trumslagaren Jon Fält, basisten Pär-Ola Landin och saxofonisten Klas Toresson som alla nu hör till landets flitigast anlitade jazzmusiker. Det blev jamsessions och konserter - och efterhand turnéer, inspelningar och lovord.

År 2013 hoppade göteborgaren och pianisten Fabian Kallerdahl på och rörde om ytterligare i grytan. Vid inspelningen av bandets andra platta, den första på Hoob Records, stämde allting för gruppen och på några få timmar i anrika Atlantisstudion i Stockholm hade kvintettens speciella sound och attityd lyckats fastna på band. 

Lisa Björänge - sång
Klas Toresson - tenorsaxofon
Fabian Kallerdahl - piano
Pär-Ola Landin - kontrabas 
Jon Fält - trummor


PUBLICERAD: 20170614
FRÅN FASCHINGS ARKIV
Tisdag 12/9 2017
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter att matsalen öppnats (för tider, se respektive konsert på hemsidan). Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se

Följ oss på Facebook! 280x150 Föreningen Sveriges Jazzmusiker