Lina Nyberg & Anders Persson ❤ The American Songbook

Här hyllar en av våra främsta jazzsångerskor och den makalösa jazzpianisten Anders Persson sina förebilder bland kompositörer som Jerome Kern, Cole Porter, Richard Rodgers och Duke Ellington m.fl. På bas och trummor hör vi basisten Niklas Fernqvist och trumslagaren Chris Montgomery.

Lina har under sin karriär gett ut ett flertal hyllade skivor fyllda med jazzstandards – några tillsammans med Anders Persson, till exempel A song book (2003) och Smile (2000). West side story (2010) med MusicMusicMusic och Temper (1997) med Jacob Karlzon är ett par ytterligare.

Om ”A song book" skrev Svenska Dagbladet när den kom: ”Lina Nybergs bästa, ja kanske den yppersta jazzsångskivan sedan Monica Z:s storhetstid. Allt är klockrent, sparsmakat, avskalat, subtilt."

Lina Nyberg är årets mottagare av Orkesterjournalens pris ”Gyllene skivan” för sin senaste skiva den Grammis- och Manifestnominerade ”Terrestrial” (Hoob records).

Lina Nyberg tilldelades även Kungl. Musikaliska akademiens Jazzpris 2016 med motiveringen: Lina Nyberg har under många år och med stor konstnärlig integritet utformat en musikalisk värld som med sitt lekfulla allvar inspirerat, utmanat, förvånat och behagat. Hon har även i kraft av sitt kulturpolitiska engagemang gjort viktiga insatser för den konstnärligt syftande musikens utövare. Hennes omfattande produktion och mångfacetterade artisteri gör henne till en av den svenska jazzens mest kreativa centralgestalter och en i flera avseenden lysande förebild. Jazzpriset med en prissumma om 100 000 kr instiftades 2001 av Kungl. Musikaliska akademien. Pristagaren utses med motiveringen ”för ett konstnärskap av stor betydelse för den svenska jazzen”.
Lina Nyberg sång,
Anders Persson piano
Niklas Fernqvist bas
Chris Montgomery trummor


PUBLICERAD: 20180425
Tisdag 21/8 2018

VI ÖPPNAR: 18:00
Matsalen öppnar: 18:00
På scen ca: 20:00
Pris: 250/200/120 kr
Åldersgräns: 18 år
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter att matsalen öppnats (för tider, se respektive konsert på hemsidan). Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se

Faschings Vänner 280x150 Presentkort - 280x150 Följ oss på Facebook! 280x150