Liima

 

De danska indie-synthpoparna i bandet Efterklang gör ett sidospår tillsammans med den finske slagverkaren Tatu Rönkkö i det nya bandet Liima som släppte sitt första album våren 2016.

Albumets låtar skrevs under fyra veckolånga resor till Finland, Berlin, Istanbul och Madeira där varje plats fått influera musiken. Det verkar som att bandet har lyckats hitta spontaniteten i att arbeta under den tidspress som kommer av att bara ses under korta tidsspann. Musiken är slagverk och synth tight ihoppackat på ett nästintill klaustrofobiskt vis där man finner det vackra i det fula.

Det nya bandet är inte en fortsättning på dess företrädare Efterklang, utan snarare ett nytt kapitel. Det finns flera naturliga likheter utöver Clausens röst mellan de båda banden men Liimas sound är mer intensivt och lite mer oförutsägbart. Även om båda banden lutar åt det experimentella hållet är Liima mer kaotiskt.

 

“…weird in all the right ways
–The Line of Best Fit

Without a doubt, one of the most exciting projects in music.”
–The 405

“It’s fucking perfection.”
—Echoes and Dust


PUBLICERAD: 20170111
FRÅN FASCHINGS ARKIV
Tisdag 28/3 2017
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter att matsalen öppnats (för tider, se respektive konsert på hemsidan). Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se

Följ oss på Facebook! 280x150