Les Filles De Illighadad

FeminEAST-festivalen
i samarbete med Riksteatern

Les Filles De Illighadad kommer som namnet antyder från Illighadad i Niger. De är något så unikt som ett kvinnligt band i en tradition starkt dominerad av män. Illighadad ligger i utkanten av Sahara och där lever nomader och herdar. Musiken som dominerar är ”tende” – namnet kommer från en trumma gjord av getskinn. Det rytmiska elementet är också framträdande i Les Filles De Illighadads hypnotiska musik. Tillsammans med polyfon sång och sparsmakad elgitarr skapar de en musik som påminner om den ökenblues som band som exempelvis Tinariwen gjort populär i hela världen.

Men i Les Filles De Illighadads musik är rösterna mer framträdande – med sina hypnotiska call-and-response-mönster. Texterna handlar inte sällan om kärlek, om livet i byn och hur öknen formar de som bor i dess närhet. Det är stark, hypnotisk och nästintill rituell musik som till viss del också påminner om krautrock och minimalistiska kompositioner.


PUBLICERAD: 20180629
FRÅN FASCHINGS ARKIV
Söndag 2/12 2018
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter att matsalen öppnats (för tider, se respektive konsert på hemsidan). Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se

Följ oss på Facebook! 280x150 Faschings Vänner 280x150