Maryam Saleh/Maurice Louca/Tamer Abu Ghazaleh - Lekhfa 


Arabvärldens alternativa musikscen premiärspelar i Stockholm!

Maryam Saleh, Maurice Louca och Tamer Abu Ghazaleh är var och en framstående stjärnor på den alternativa musikhimlen i Arabvärlden. Med Lekhfa skapar de ett sound där såväl grus som skönhet flätas samman och in i de dystopiska poem deras samtida poet Mido Zoheir skrivit.

Tre musiker som växte upp under 90-talet i Kairo, där de också möttes många år senare då deras spridda musikstilar fick dem att dras till varandra. Tycke uppstod mellan dem och en ny skiva har nu vuxit ur detta. Vi är stolta att presentera världspremiären för detta nya band på Fasching. Albumet har utvecklats under tre år tillsammans med ett antal medmusiker och alla tänkbara instrument de brukat under resans gång. Maryam Saleh på sång, , Tamer Abu Ghazaleh på sång, oud, buzuq, mizmar, synth, keys, elbas och elgitarr, Maurice Louca på allehanda electronics, loopar, syntar, keys, slidegitarr, gitarr och harmonium. Till dem har Khaled Yassine och Ghassan Bouz på trummor och olika slagverk samt Mahmoud Waly på bas anslutit sig.

En ledtråd in i dessa tre musikers arbete är en distinkt känsla som poeten Mido Zoheir också ger uttryck för; en upplevelse av verkligheten som skyr nihilismen till förmån för en slags jublande desperation. Kaske är Teskar Tebki (berusad, gråter du som ett barn), det stycke som bäst förkroppsligar denna hållning, en huvudsaklig egyptisk danslåt, med en grov downbeat maqsam-rytm, blommande oud, buzuq och gitarr-arrangemang inflätat med Maryams och Tamers själfulla tolkningar av stycken som ”du vars tårar faller som sten, i ditt hjärta, blommar än en kvist”.

Konserten presenteras i samarbete med Re:Orient.

Maryam Saleh - sång
Tamer Abu Ghazaleh - sång, oud & buzuk
Maurice Louca - gitarr & sång
Mahmoud Waly - bas & synth

Khaled Yassin - trummor & slagverk
Ghassan Bouz - slagverk


PUBLICERAD: 20170815
FRÅN FASCHINGS ARKIV
Söndag 5/11 2017
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter att matsalen öppnats (för tider, se respektive konsert på hemsidan). Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se

Följ oss på Facebook! 280x150 Presentkort - 280x150 Föreningen Sveriges Jazzmusiker