Kägelbanan: Lee ”Scratch” Perry & Mad Professor

 

Två av dubmusikens allra största tillsammans på scen. Tillsammans och var och en för sig har de ritat om kartan för modern musik och produktionsteknik.

Tillsammans har dubmusik-giganterna Lee ”Scratch” Perry och Mad Professor samarbetat på ett tiotal album vid det här laget. Förra årets skivsamarbete, Live at Maritime Hall, lovordades av Reggae Vibes med orden ”bevisar att Lee Perry är lika fascinerande som alltid”. På skivan sjunger, scattar, toastar och skriker Lee Perry lika fängslande som någonsin tidigare.

Mad Professor är en av dub-musikens mest anlitade producenter och remixare. Hans unika sound kan höras på soloskivor och i samarbeten med Massive Attack, Sade och The Orb.

Lee ”Scratch” Perry har förändrat modern musik i grunden – genom de radikala och banbrytande dub-experiment som han fulländade i sin Black Ark Studio under 1970-talet. Han är minst sagt en levande legend – idag är han 81 år och fortfarande ständigt aktuell.

En av Sveriges viktigaste producenter inom elektronisk musik – och ett stort Lee ”Scratch” Perry-fan, Andreas Tilliander, värmer upp under kvällen.


PUBLICERAD: 20170320
FRÅN FASCHINGS ARKIV
Söndag 11/6 2017

Konserten ikväll är helt utsåld, vi är därför tacksamma om ni kommer till Södra Teatern i god tid och undviker extra bagage för att underlätta insläpp och minimera kötiden till garderoben.

Vi tipsar om att efterlysa biljetter på Facebookevenemanget för konserten. Denna hittar du via Faschings officiella Facebooksida. Har du tur finns det någon som har en biljett över och vill sälja den till dig. Om konserten är utsåld har vi inga biljetter till salu i dörren.

resale.tickster.com kan ni avsluta affären på ett säkert sätt.

Följ oss på Facebook! 280x150