Lars Jansson Erik Söderlind Quartet 

 
Att vara en del av kollektivet och samtidigt ha den totala individuella friheten att uttrycka sin egen röst. Pianisten Lars Janssons definition av kärnan i jazzmusiken sammanfattar också vad vi kan förvänta oss att få höra när han uppträder på Fasching 11:e september  med några av landets mest framträdande unga svenska jazzmusiker: gitarristen Erik Söderlind, basisten Niklas Fernqvist och Paul Svanberg på trummor.  
 
Konstellationen Lars Jansson Trio & Erik Söderlind är ett möte mellan generationer – bokstavligen. Paul Svanberg är Lars Janssons son och ingår sedan flera år i trion. Niklas Fernqvist är son till gitarristen Bertil Fernqvist, som bland annat spelade mycket med swing-mästaren Lars Erstrand. Och Erik Söderlinds musikaliska mentor var i högsta grad legendariske Kjell Öhman som också medverkar på Söderlinds två första soloalbum.  
 
Men det är också ett musikaliskt möte på lika villkor, med utrymme för både klassiker och egna kompositioner. Jazzprofessorn Lars Jansson är en betydande pedagog som sedan länge rör sig världsvant på den internationella jazzscenen och bland annat har en stor publik i Japan. Han ger ut musik i både under eget namn och samarbetar ofta med andra nordiska musiker. Senast i somras gav Lars Jansson Trio ut ett album tillsammans med den isländske saxofonisten Sigurdur Flosason.  
 
Erik Söderlind, som fått allt större internationell uppmärksamhet för sitt lyhörda fingerspel, har utmärkt sig en mycket duktig kompositör som bland skrivit musik för Lisa Nilsson och Svante Thuresson.Precis som Lars Jansson har han en typisk svensk vemodig ton i sin musik.  
 
Det är musik som förenar och förnyar: både på och utanför scenen, och som kollektiv och individ.
 
 
Erik Söderlind –gitarr
Lars Jansson –piano
Paul Svanberg –trummor
Niklas Fernkvist  –bas


PUBLICERAD: 20180531


FRÅN FASCHINGS ARKIV
Tisdag 11/9 2018
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter att matsalen öppnats (för tider, se respektive konsert på hemsidan). Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se

Presentkort - 280x150 Faschings Vänner 280x150