LAMBCHOP

Medlemmarna har kommit och gått runt omkring frontmannen Kurt Wagner och hans altcountryprojekt Lambchop. Bandformatet har kort sagt känts för trångt. Detsamma gäller genrekategoriseringen. Visst är Nashville-bandet Lambchop präglade av sin geografiska härkomsts starka relation till countryn. Men deras musik rymmer så många fler influenser än så.

När nya albumet For Love Often Turns Us Still (kommer i november) presenterades gjordes det med låten The Hustle – dryga arton minuter lång är det en episk låt där kraut och elektroniska influenser varvas med luftig country och ödmjuk rock. Bland piano och blåsinstrument virvlar de elektroniska tonerna fram till ett sömlöst möte mellan genrer som ofta anses stå långt ifrån varandra. Inget kunde dock vara mer felaktigt. I Lambchops värld gifter sig också gospel, r&b, hiphop och klassisk Dylan-doftande rock med romantisk americana.

Efter 30 år är det en väl inoljad maskin som snart åker på turné – oavsett hur många bandmedlemmar som medverkar är Kurt Wagner den sammanhållande länken. Influenserna är många, uttrycket är alltid Lambchop.


PUBLICERAD: 20161017
FRÅN FASCHINGS ARKIV
Lördag 25/2 2017
UTSÅLT

Konserten ikväll är helt utsåld, vi är därför tacksamma om ni kommer till Fasching i god tid och undviker extra bagage för att underlätta insläpp och minimera kötiden till garderoben.

Vi tipsar om att efterlysa biljetter på Facebookevenemanget för konserten. Denna hittar du via Faschings officiella Facebooksida. Har du tur finns det någon som har en biljett över och vill sälja den till dig. Om konserten är utsåld har vi inga biljetter till salu i dörren.

resale.tickster.com kan ni avsluta affären på ett säkert sätt.

Följ oss på Facebook! 280x150