Lage Lund Trio 

Gitarristerna Pat Metheny, Kurt Rosenwinkel och Rusell Malone är bara några av de som har hyllat norske Lage Lund för hans övertygande och svängiga gitarrspel. Han räknas ständigt som en av de gitarrister man bör hålla ögon och öron på i ansedda tidskriften Downbeat. Russel Malone var för övrigt en av de domare i juryn till 2005 års Thelonious Monk International Jazz Competition. Lage Lund förärades priset.

Efter uppväxten i Norge flyttade Lund till Boston för studier vid Berklee College of Music. Sedan 2002 bor han i New York. Han var faktiskt den första elektriska gitarrist någonsin som blev inskriven på Juilliard School of Music.

Tillsammans med basisten Matt Brewer och trummisen Johnathan Blake fortsätter Lage Lund att utforska jazzens standardrepertoar. Samtidigt har hans eget låtskrivande skjutit fart och antalet egenkomponerade stycken växer stadigt i liverepertoaren. Genom flitigt spelande och rutin har livesättningen också blivit säkrare och New York Times har beskrivit Lage Lunds närvaro som nästan ”nonchalant magnetisk”.

Lage Lund - gitarr
Matt Brewer - bas
Johnathan Blake - trummor


PUBLICERAD: 20161212
FRÅN FASCHINGS ARKIV
Söndag 26/3 2017
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter att matsalen öppnats (för tider, se respektive konsert på hemsidan). Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se

Följ oss på Facebook! 280x150